SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Allgon vinner order från Husqvarna

Allgons dotterbolag Åkerströms har erhållit en första order från Husqvarna Construction Products för radiostyrning av en helt ny serie packningsmaskiner till ett ordervärde om 1,5 MSEK.
Ordern bedöms skapa goda förutsättningar för merförsäljning av ytterligare system. Allgon uppskattar ett totalt ordervärde under 2020 till minst 7 MSEK.

Åkerströms har tillsammans med Construction Tools EEOD, en del av Husqvarna i Bulgarien, under en längre utvecklingsprocess skapat en anpassad lösning som bygger på Åkerströms radiostyrningssystem Remotus. Med hjälp av radiostyrningen kan operatören med precision styra packningsmaskiner från ett betryggande avstånd utan vibrationer i operatörens händer och armar.

Husqvarna aviserar att de ser ett stort intresse för deras nya maskin på marknaden, och vi är glada över att de ger oss fortsatt förtroende och erkännande som en prioriterad leverantör av kvalitetssäkrad, robust och pålitlig radiostyrning till deras maskiner, säger Anna Stiwne, VD Åkerströms Björbo AB.

Husqvarnas Construction Products är en världsledande leverantör inom byggsektorn med en stor bredd av maskiner och verktyg för anläggningsarbete och levererar till en global marknad.

Ergonomi, hög kvalitet och driftsäkerhet har varit viktiga aspekter från välrenommerade Husqvarna som ställer höga krav på sina leverantörer. Efter en lång utvecklingsperiod är det skönt att äntligen komma i mål som leverantör. Vi är mycket stolta att kunna erbjuda våra produkter och vår kunskap till dem, avslutar Anna Stiwne.

För mer information, kontakta:
Johan Hårdén, VD Allgon
johan.harden@allgon.se
073-385 92 19

Anna Stiwne, VD Åkerströms
anna.stiwne@akerstroms.se
070-244 77 16

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-08
Optimizely utnämns till ledare Nyhet från Scantruck Nya lösningar förenklar hantering av AI-riskerNy produkt kan revolu­tionera betongbranschenSpies Hecker hjälper lackerare
2024-05-07
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
2024-05-06
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest
2024-05-03
Högsta EMC klassifice­ringen för militärt brukSätt kryss i kalendern för 14-17 majWho we are, We are Jens S!Elektrifierade bygg­arbetsplatser är möjligaHar du din biljett till Elmia Automation ännu?
2024-05-02
Ny styrelseordförande i NORDIC A/SNy tillverkare - Conta-clip!KEWAB Rental byter namn till Swecon RentalArbetsplattformar för industriella behovNu är vårt senaste industrimagasin här!